Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
100% luchtig brood van 1 kg recept
100% luchtig brood van 1 kg recept

100% luchtig brood van 1 kg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm het water tot 35 graden en los hier de gist in op.
Zeef in de beslagkom (ik ga ervan uit dat je een goeie deegmixer hebt) de bloem. Voeg de suiker, de vitamine en de boter of margarine toe.
Voeg het gistmengsel toe.
Als alles een beetje gemengd is, voeg dan het zout toe.
Laat tenminste 15 tot 20 minuten kneden zodat het glutenproces goed op gang komt. Kneed het tenslotte 5 minuten met de hand.

Breng het deeg terug in de beslagkom en bedek het met een natte theedoek.
Laat het 30 tot 4 5 minuten rijzen totdat het deeg zich tenminste verdubbeld heeft.
Kneed het deeg goed door (alle lucht eruit), maak er een langgerekte rol van en deponeer die in een 24 cm lange broodvorm. De vorm niet (!) invetten en bloemen maar sec gebruiken.
Begin alvast de oven voor te verwarmen, temperatuur 225 tot 250 graden celsius (alleen onderwarmte).
Na een half uur is het deeg gerezen tot aan de top. Plaats het in de oven.
Bak het 5 5 minuten zonder en 5 minuten met bovenverwarming.
Laat het afkoelen.

Serveersuggesties

Ik heb dit recept van de zoon van een bakker. Ik woon in Thailand waar een licht gezouten brood nauwelijks of niet verkrijgbaar is. Ben niet bang voor de hoeveelheid gist. Dit is absoluut het eerste brood uit de oven dat de luchtigheid heeft die ik wil. Het kan zijn dat de rijstijd in Nederland langer is. Hier is het altijd boven de 30 graden als ik het brood maak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit 100% luchtig brood van 1 kg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept 100% luchtig brood van 1 kg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 5 recensies

  • Wat is sec? om de bakvorm in te vetten/bekleden?
    Hendrik gaf dit recept op 5 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Sorry hoor, maar tussen de 250 en 225 verbrand het in mijn oven gewoon, het brood is van binnen wel luchtig maar voor de rest is de korst keihard geworden.
    Roel gaf dit recept op 8 oktober 2013 2 uit 5 sterren
  • De vitamine C zorgt voor meer luchtigheid in het brood.
    Fiscalo gaf dit recept op 28 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Waarvoor dient de vitamine c?
    Dick gaf dit recept op 23 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Heel lekker, zeer luchtig brood. Ik had het recept verdubbeld omdat ik grote bakblikken heb en heb nu hele grote heerlijke boterhammen. Nu kijken of een half volkoren versie net zo goed wordt.
    Steffie gaf dit recept op 20 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven