Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de in een beslagkom, samen met het , het en de .
  2. Kneed alles goed door elkaar.
  3. Doe de erbij en kneed deze goed er doorheen.
  4. De bal met deeg verdelen over een springvorm van 26 cm of over een bakplaat, afhankelijk van of je een plat laag brood wil (zoals in Italie in de winkels) of een wat hoger brood.
  5. Vouw een theedoek over de bakvorm en plaats deze drie kwartier in een oven die eventjes aan is geweest en die nog warm is.
  6. Na drie kwartier besprenkel je het geheel met .
  7. En dan met grof en .
  8. Bak het brood in 20 minuten in een oven van ca. 200 graden C.
  9. De focaccia is uitstekend geschikt te eten bij soep en bij salades.
  10. Maar zeker ook te gebruiken bij een feestje om te dopen in dippers.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Focaccia (Italiaans brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Heerlijk! Goede aanrader: gebruik tomaat of olijven om het een beetje te versieren.
Mancheska 5 oktober 2013
Heerlijk brood, de 2de keer heb ik er fijngesneden olijven aan toegevoegd, een echte aanrader!
Christel 29 mei 2013
Ik heb dit gemaakt met school, en wij hebben er wat aan toegevoegd bij het deeg. Je kan er wat zongedroogde tomaten bij doen of olijven want als je dat niet lekker vind (zoals ik namelijk) proef je he... Lees reactie
Julia 1 mei 2013
Wordt er verse of droge giste gebruikt?
Boety 13 maart 2013
Ik-zelf vind het erg lekker. De eerste keer ging het niet zo goed maar, de 2e keer was het perfect. Dit moet je echt een keer proberen.
Carscha 30 juni 2012
Ik zou de gist voorzichtig mengen in het water en dan toevoegen!
Frans 3 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%1320 kcal
Vetten
1 g.
1%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Focaccia  (Italiaans brood)
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • Focaccia (Italiaans brood)