Zeeduivel

Hier vertellen wij je alles over Zeeduivel. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Zeeduivel.

Gebruik van Zeeduivel

Zeeduivel

Voor bereiding dient u het sterke vlies dat het visvlees omgeeft, verwijderen. U kunt ook aan de visboer vragen om hem alvast in mooie moten voor u te hakken. De vis heeft geen graten, maar wel een dik bot in het midden. U kunt de vis marineren, stoven, bakken, pocheren of grillen. Zeeduivel kan eventueel vervangen worden door andere witte vissoorten. Zeeduivel is een van de duurdere vissoorten op de menukaart van restaurants. Vaak wordt de vis dan aangeduid met de Franse benaming ?Lotte?. De vis laat zich uitstekend combineren met alle groenten, aardappelproducten, rijst en pasta. U kunt van zeeduivel ook een heerlijk frisse salade maken.

  • Lophius piscatoriusLatijnse naam
  • op de dag van aankoop consumerenHoudbaarheid
  • ZoutwatervissenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Zeeduivel

Zeeduivel is een vissoort. Men zegt dat het één van de lekkerste vissoorten is: een ware delicatesse. Het uiterlijk van de vis is monsterlijk. Andere benamingen voor de zeeduivel zijn Lotte, hozemond en staartvis. Een zeeduivel kan tot een meter lang worden en een gewicht halen van 30 tot 40 kilo. Zeeduivel wordt in de kustwateren van Frankrijk, Spanje en Engeland gevangen en aangevoerd.

U zult verse zeeduivel niet snel in zijn geheel bij de visboer aantreffen. Na de vangst wordt de kop verwijderd om het gewicht van de vangst te beperken: 25% van het lichaamsdeel, die de vorm van een staart heeft, wordt in de winkel voor consumptie aangeboden. Dit deel van de vis heeft geen graten, maar slechts een centraal been. Het vlees van de vis heeft een witte kleur en is stevig van structuur. De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd en vergelijkbaar met die van de kreeft. Het vlees is roomwit met een oranje gloed, glanzend, stevig en zoetig van smaak. Zeeduivel is het hele jaar door verkrijgbaar, hoewel het een echte zomervis is. De beste zeeduiveltijd loopt van maart tot en met september. Verse zeeduivel heeft een parelmoerglans. U eet hem het liefst op de dag van aankoop. U kunt hem hooguit nog één dag bewaren. Doet u dat in een schaal met ijs in de koelkast. U kunt de vis ook invriezen. Zo blijft de zeeduivel nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Zeeduivel is een magere vis die veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat.

Enkele gebruiksvormen van Zeeduivel

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Zeeduivel