Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Walkornbrood

Hier vertellen wij je alles over Walkornbrood. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Walkornbrood.

Gebruik van Walkornbrood

Waldkornbrood is een donker brood met veel, granen pitten en zaden. Het merk Waldkorn en de kopieën ervan bieden luchtig brood dat rijk is aan voedingsvezels en bouwstoffen. Waldkorn is een ideale basis voor broodjes met allerhande soorten (warm en koud) beleg, van bijvoorbeeld zalm en roomkaas tot brie met honing of ‘gewoon’ vleeswaren.

 • enkele dagen buiten de koelkastHoudbaarheid
 • broodSoorten
 • BroodsoortCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Walkornbroden

Waldkornbroodjes worden gekenmerkt door een rijke mix van granen en zaden. Het meergranenbrood werd voor het eerst geïntroduceerd in 1989. Sindsdien is het niet meer weggeweest uit de Nederlandse bakkerijen. Waldkorn wordt gemaakt van onder meer gerst, mout, tarwe en rogge. Daarnaast bevat het zout, gist en water. Zowel hele als gebroken zaden worden meegebakken. Doordat het veel vezels bevat, is het een gezond brood.

Het deeg van Waldkornbrood wordt elastisch doordat het intensief wordt gekneed. Daarna laat de bakker het deeg rijzen en wordt het bestrooid met granen en zaden voor de korst en rijst het deeg nog een uur na in het broodblik. Het kost ongeveer een halfuur tot drie kwartier voordat een groot brood is gebakken.

Er zijn verschillende soorten Waldkornbrood. De Waldkorn Classic is de ‘gewone’ Waldkorn, met luchtigheid als hoofdkenmerk. De Deluxe-variant is minder luchtig en extra donker. Ook is dit brood extra gevuld met zonnebloem- en pompoenpitten. Waldkorn Vital bevat meer calcium en vitamine E dan de andere broden. Ook is het lichter van kleur. Dan is er nog Donker Volkoren, dat donker is en volkoren bevat, maar daardoor niet minder luchtig is dan de klassieke variant. De variant Oergranen is later geïntroduceerd en bevat ouderwetse granen als spelt, emmer en eenkoren. Het bevat ook rogge, zuurdesem, mout, honing en zeezout.

Er is ook een kleine variant op het gewone Waldkornbrood, meestal als driehoekig of kaiserbroodje. Ook zijn deze te koop in de supermarkt als afbakbroodjes.  Ook croissants, kaasstengels en pistoletjes zijn verkrijgbaar in Waldkorn. Het is het beste om Waldkorn te snijden op een schone en droge plank. Is de plank nog vochtig, dan wordt de korst slap. Het brood kan het beste worden bewaard in een papieren zak, zodat de korst knapperig blijft. Zo blijft het enkele dagen goed. In de vriezer is het enkele weken houdbaar.

Enkele gebruiksvormen van Walkornbrood

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven