Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Boerenbrood

Hier vertellen wij je alles over Boerenbrood. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Boerenbrood.

Gebruik van Boerenbrood

Boerenbrood is grof, donker brood dat rijk gevuld is met pitten en granen. Boerenbrood wordt meestal in dikke plakken gesneden. Boerenbrood is lekker als ontbijt en lunch met verschillend beleg, maar ook bij soepen of in stukjes als borrelhapje met hartig beleg erop.

Algemene informatie over Boerenbroden

Boerenbrood is een broodsoort die rijk is aan granen en pitten en heeft een krokante korst met vaak een laagje meel erop. Aan boerenbrood is volkorenmeel toegevoegd, waardoor het gezonder is dan bijvoorbeeld wit brood. Overigens is boerenbrood naast de vormen volkoren en bruin ook te koop als wit brood. Boerenbrood is verkrijgbaar bij de bakker en bij supermarkten.

Boerenbrood is meestal een donker, grof brood met onder meer pompoenpitten, zonnebloempitten, roggebloem en mout. Het is ook mogelijk om zelf boerenbrood te maken en dit vers op tafel te zetten. Dit kan bijvoorbeeld met één van de kant-en-klare broodmixen die te koop zijn bij bakkers en supermarkten, maar ook door zelf de ingrediënten toe te voegen. Het voordeel van zelf brood bakken is dat je zelf kunt bepalen welke soorten pitten en zaden erin gaan en hoe dik de plakken worden.

Voor boerenbrooddeeg is volkorenmeel, tarwebloem, zout, water, boter en gist nodig. Naar smaak kunnen dan nog verschillende zaden en pitten worden toegevoegd in en op het deeg. Het is zowel geschikt voor in de oven als in de broodbakmachine.

Er zijn veel verschillende recepten om boerenbrood te maken. Zo worden er aan Italiaans boerenbrood bijvoorbeeld olijven en gedroogde tomaten toegevoegd, is er ook een zoete variant en worden er bijvoorbeeld rozijnen en amandelen aan toegevoegd. Ook zijn er verschillende recepten om boerenbrood mee te beleggen. Zo is het bijvoorbeeld zeer smaakvol met roomkaas en zalm, met tapenade of met olijven en gerookte ham.

Enkele gebruiksvormen van Boerenbrood

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met BoerenbroodInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven