Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mueslibrood

Hier vertellen wij je alles over Mueslibrood. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Mueslibrood.

Gebruik van Mueslibrood

Mueslibrood is volkorenbrood waarin verschillende soorten noten, vruchten en havervlokken zijn verwerkt. De korst van het donkere brood wordt vaak bestrooid met geplette tarwevlokken. Mueslibrood is een voedzaam, vezelrijk product dat lekker is met verschillende soorten beleg.

 • buiten de koelkast bewarenHoudbaarheid
 • broodSoorten
 • BroodsoortCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Mueslibroden

Mueslibrood is een grof, donker brood. Het bestaat uit volkorendeeg met daardoorheen muesli. Muesli bestaat uit gedroogd fruit, havervlokken, noten en rozijnen. Soms wordt er ook chocolade of honing toegevoegd, maar dat geldt meestal niet voor de muesli die in mueslibrood wordt gebruikt.

Door de muesli die aan het volkorenbrood is toegevoegd, krijgt het een krokante ‘bite’ en zijn de noten en andere muesli-ingrediënten goed te proeven. Mueslibrood kan als ontbijt en lunch worden gegeten. Het kan worden belegd, maar ook ‘puur’ is het een smaakvolle maaltijd. ’s Avonds is mueslibrood smakelijk als bijgerecht bij een soep, zoals erwten- of goulashsoep.

Als lunch of ontbijt is mueslibrood smaakvol wanneer het wordt belegd met bijvoorbeeld oude kaas en (gedroogde) abrikozen; zure room , honing en appel; geitenkaas, honing en rucola. Het brood heeft echter al zoveel smaak van zichzelf dat een beetje beleg al genoeg is.

Mueslibrood is verkrijgbaar bij de bakker en sommige supermarkten. Mueslibrood is het lekkerst als het buiten de koelkast in een plastic zak wordt bewaard en  binnen een paar dagen wordt opgegeten, want dan is het nog vers: de korst en de mueslitoevoegingen blijven dan nog krokant. Mueslibrood kan na aankoop ook direct worden ingevroren. De smaak van de krenten en rozijnen trekt dan nog verder in het brood.

Muesli is in 1900 ontwikkeld door een Zwitserse arts als dieetvoeding. De arts was een voedingsdeskundige die uitging van vegetarische voeding: hij dacht dat het het beste was om rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten. De originele muesli bevatte vooral vruchten en gemalen walnoten, hazelnoten of amandelen, en een klein beetje havermout. Pas later maakten de havervlokken een groter deel uit van muesli.

Enkele gebruiksvormen van Mueslibrood

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met MueslibroodInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven