Custard

Hier vertellen wij je alles over Custard. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Custard.

Gebruik van Custard

Custard

Met custard maakt u een basis voor pudding, taart of gebakvulling, en dessertsaus. Voor het maken van de Franse crème brûlée karameliseert u het nagerecht met een laagje suiker onder de grill. Dat hoort officieel niet, want eigenlijk behoort de laag te worden gekaramelisseerd met een kleine gasbrander. U kunt custard voor zoete en hartige bereidingen gebruiken. In de Engelse keuken is custard een zoete of hartige pudding in pasteikorst. Om te voorkomen dat bij het afkoelen van de custard zich een dik “vel”vormt, kunt u bij het afkoelen een stuk huishoudfolie over de kom leggen. Custard kunt u ook gebruiken als bindmiddel voor tutti frutti, rabarber of appelmoes.

Algemene informatie over Custard

Custard is een product die men zelf kan maken, maar tegenwoordig onder meerdere merknamen kant-en-klaar in poedervorm in kartonnen pakjes kan kopen in de supermarkt. Het is een mengsel van zetmeel, gele kleurstof, en essence die moet worden aangemaakt met melk en eieren. Door het verdikkingsmiddel (meestal het zetmeel) wordt het dik en lobbig tijdens het koken. Hiertoe wordt het poeder eerst opgeroerd met melk. Custard wordt veel gebruikt voor het maken van een nagerecht, vooral voor pudding. De pudding die gemaakt wordt van custard wordt ook veel gebruikt als basis voor vla en gebakvulling. In Frankrijk wordt het met een gekaramelisseerde laag suiker gegeten als traditionele crème brûlée. Er is eenzelfde Catalaanse variant. Deze worde crema catalana genoemd. Hij wordt traditioneel gegeten op 19 maart, de feestag van Sint-Jozef. De Fransen gebruiken custard veel in gebak en daarom noemt men dit ingrediënt daar crème patissière.

Er zijn verschillende recepten om custard zelf te maken. De basis bestaat altijd uit room, suiker en eieren. U kunt ook kiezen voor de makkelijke manier, en de custard maken uit een pak. Daarbij kunt u de kant en klare custard uit de supermarkt langere tijd bewaren op een droge, donkere plaats. Raadpleegt u voor informatie over de houdbaarheid de vermelding op de verpakking.

Enkele gebruiksvormen van Custard

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Custard