Limburgse rijstevlaai

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. verwarmen.
  2. Rijst en erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken.
  3. oplossen in 1 eetlepel , in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken.
  4. Laten afkoelen,af en toe roeren.
  5. Bodem:
  6. mengen met en 4 eetlepels ,15 minuten laten staan.
  7. zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, en toevoegen.
  8. op strooien en 3/4 van de in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden.
  9. Afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen.
  10. Oven voorverwarmen op 220 graden C.
  11. Het deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden.
  12. Bodem regelmatig inprikken.
  13. Deeg afdekken en nog 30 minuten laten rijzen.
  14. Eidooiers en likeur door rijstepap roeren.
  15. Eiwitten met stijf kloppen en snel door de rijstepap spatelen.Vulling op deeg scheppen, gladstrijken.
  16. Vlaai in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken.
  17. Uit de oven halen en de vlaai 5 minuten laten afkoelen,op een rooster verder laten afkoelen.
  18. Dan vlaai versieren met slagroom, chocolade.
25
25
25

Variaties op Limburgse rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Limburgse rijstevlaai
VariatieAantalGang
Limburgse rijstevlaai1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Limburgse rijstevlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 6 recensies
RESET

Ik was op zoek naar een recept voor rijstevlaai, wat ik zeker heb gevonden. Alleen het idee van likeur in rijstevlaai lijkt mij geen goed idee.
Frans 26 oktober 2012
Variatie is de spijs van leven. Probeer eerst fruit op de bodem van de vla te leggen voordat de rijst mix erover heen gaat, zoals halve abrikozen of perzikken uit blik. Baktijd blijft hetzelfde Heerli... Lees reactie
Hanseroni 2 juni 2012
Heb dit recept niet geprobeert maar bak al sinds ik 13 jaar oud was (ben nu 55) en werkte toen zaterdags en vakanties voor 5 jaar bij een bakkerij in Brunssum (Limburg). Ik probeer allerlei variaties ... Lees reactie
Han Seroni USA 2 juni 2012
Rijstevlaai was heerlijk! Lekkere gemaakt smaakte jum jam jam Lekker hoor.
Ishranidna 6 april 2012
Groot gelijk ;), er hoort geen sinaasappel likeur in te zitten maar wel vanille. Ik bak al jaren vlaaien en vroeger bij mijn oma werd altijd vlaaien gebakken als er kermis was. Ik praat over meer als... Lees reactie
Marjo 18 oktober 2011
Volgens mij is de vlaai prima gelukt! Proef hem pas morgen maar het was mijn eerste vlaai maar geloof dat ie niet verkeerd smaakt. De rijst was lekker in ieder geval! Heb alleen de sinaasappellikeur v... Lees reactie
annemieksk 4 november 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1943 kcal
97%1943 kcal
Vetten
73 g.
105%73 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
240 g.
92%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
125 g.
138%125 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limburgse rijstevlaai