Allesbinder

Hier vertellen wij je alles over Allesbinder. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Allesbinder.

Gebruik van Allesbinder

Allesbinder wordt gebruikt voor het binden van jus, soepen, sauzen, groentenat en stoofschotels. Het is ook een prima middel om de kaasfondue minder plakkerig te maken. Andere middelen om te binden zijn aardappelzetmeel en maizena. Het gemak van allesbinder is dat deze het vocht niet klonterig maakt. Voor het binden van sauzen kan men de allesbinder direct in het kookvocht strooien en roeren totdat de dikte naar wens is. Het binden van kooknat van slinkende groenten gaat ook eenvoudig met allesbinder. Je kunt de allesbinder direct in het groentenat toevoegen. Van allesbinder maak je een basissaus door 300 ml water, bouillon of melk aan de kook te brengen. Hier roer je met een garde 25 tot 30 gram allesbinder door. Deze basissaus kun je eventueel romiger maken door er wat koksroom of koffieroom doorheen te roeren.

  • langere tijd (meer dan een jaar)Houdbaarheid
  • 1 soortSoorten
  • BindmiddelCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Allesbinder

Allesbinder is een product van fabrikant Honig. Het is een poeder dat rechtstreeks in kokende vloeistof kan worden gestrooid om deze te binden. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt net zoveel allesbinder (al roerende!) toevoegen tot de gewenste dikte van de saus is bereikt. Allesbinder heeft een neutrale smaak. De kleur van het poeder is wit. Allesbinder wordt ook gebruikt om snel een gladde, blanke basissaus te maken. Allesbinder is gemaakt van gemodificeerd zetmeel, maltodextrine, glucosestroop, plantaardige olie, magere melkpoeder, stabilisator, emulgator, melkeiwit en voedingszuur. Het zetmeel wordt verkregen uit aardappels. Hierbij worden aardappels zodanig vermalen dat er zetmeelkorrels vrijkomen. Het gewonnen zetmeel wordt gedroogd waardoor er een poeder ontstaat. Dit poeder is het hoofdbestanddeel van de allesbinder.

Allesbinder is verkrijgbaar in de supermarkt. Je vindt de allesbinder tussen de bakproducten. Het wordt verkocht in een kartonnen doosje. Allesbinder is bijna langer dan een jaar houdbaar als het op een donkere droge plaats bewaard wordt. Belangrijk is dat er geen vocht bij komt. Bewaar de allesbinder daarom bij voorkeur in een goed afgesloten bus of trommel.

Omdat het hoofdbestanddeel van allesbinder uit aardappelzetmeel bestaat is het niet geschikt om in te vriezen. Het aardappelzetmeel verliest door het invriezen de bindkracht. Je kunt wel de sauzen van tevoren maken en invriezen zonder de allesbinder en deze pas toevoegen wanneer de saus bij de maaltijd gebruikt gaat worden.

Enkele gebruiksvormen van Allesbinder

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.