Runderragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de (magere) in kleine blokjes van ca. 2 cm en bak deze aan in een ruime pan met .
  2. Snijd de fijn en doe deze, als het vlees is aangebakken, bij het vlees tesamen met de uitgeperste .
  3. Maak vervolgens de schoon (dit kan je ook al eerder doen) en snijd de wortels in stukjes van ca 1-2 cm.
  4. Doe de bij het vlees en laat even meesudderen.
  5. Vervolgens voeg je zeer ruim vers gemalen en een beetje toe.
  6. Vervolgens voeg je de 1,5 liter en de wortel toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Dit laat je in het geheel ongeveer anderhalf uur sudderen.
  8. Hoe langer hoe lekkerder.
  9. Hierna giet je alles af en vangt de bouillon op en vult dit met water weer aan tot anderhalve liter.
  10. Bereiding saus:
  11. ca. 125 gram smelten en ca. 150 gram toevoegen en al roerend garen, mooi glad en zonder klontjes en niet op een te hoog vuur.
  12. Giet nu al roerend langzaam (!) de bouillon er bij totdat je een gladde egale saus krijgt.
  13. Gebruik eventueel allesbinder of maizena als het te dun is en water als het te dik is.
  14. Breng dan wel goed op smaak!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Runderragout heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk en eenvoudig klaar te maken.
11 maart 2012
Hier kan je wel 3 keer van eten! Prima om geportioneerd in te vriezen.
6 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
477 kcal
23%2862 kcal
Vetten
24 g.
34%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderragout