Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de in plakjes en verwijder het sap en de zaadjes.
  3. Verhit en fruit de ui met de helft van de knoflook.
  4. Voeg de en de toe.
  5. Stoof en roer zo nu en dan.
  6. Wrijf de grotere stukjes wat fijner.
  7. Laat goed indikken en roer er doorheen.
  8. Verhit nog wat en fruit de rest van de knoflook.
  9. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar.
  10. Bekleed een quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg.
  11. Strooi een laagje couscous op de bodem en schep de tomatensaus erop.
  12. Leg daarop in cirkels de plakjes courgette (stapel niet tot aan de rand, er moet ruimte over blijven).
  13. Kluts de met peper en zout.
  14. Giet de eiermassa over de courgette en verdeel de geraspte kaas erover.
  15. Zet de taart 30 minuten in het midden van de oven.
  16. Garneer met basilicum.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, provencaalse kruiden, jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in jong kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hartige taart met courgette en tomaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik had eerder al een reactie geplaatst. Die was minder positief, want de hartige taart zorgde voor veel stress maar was uiteindelijk nog best lekker.
Suzanne 19 juli 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
319 kcal
15%1276 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met courgette en tomaat
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • hartige taarten
  • Hartige taart met courgette en tomaat