Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tequila

Hier vertellen wij je alles over Tequila. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tequila.

Gebruik van Tequila

Tequila is een sterke drank. Je kunt hem puur drinken of in een cocktail. Bekende cocktails zijn de Margarita (met sinaasappellikeur en limoensap), Tequila Sunrise (met sinaasappelsap en grenadine) en Sangrita (met sinaasappelsap, grenadine, chilisaus en zout). Puur drink je hem traditioneel door eerst wat zout van je handpalm te likken, een shot tequila drinken en direct daarna in een citroenpart bijten. Puur drink je tequila op kamertemperatuur. Tequila kent vier soorten. De Plata, blanca (silver) is tot drie maanden gerijpt. De reposado (rested) heeft drie maanden tot een jaar gerijpt. Tot slot is er sinds 2006 een vierde soort bijgekomen, de extra añejo (extra aged of ultra aged). Deze tequila is minimaal drie jaar gerijpt. Tijdens het rijpen krijgt de tequila een diepere kleur. Soms wordt karamel aan de tequila toegevoegd om de indruk te wekken dat het een langer gerijpte tequila is. De jong gerijpte tequila is doorzichtig, terwijl de langer gerijpte añejo vrij donker van kleur is.

Algemene informatie over Tequila's

Tequila is een Mexicaanse alcoholische drank. De drank wordt gemaakt van de blauwe agave (agave tequilana). De blauwe agave wordt in het gebied rond Santiago de Tequila in de staat Jalisco gekweekt voor de productie van tequila. De agave groeit op de rode vulkanische bodem in deze regio bijzonder goed. Er worden meer dan 300 miljoen planten geoogst per jaar. Het brouwen van alcoholische drank uit de agave heeft een hele lange geschiedenis. De Azteken maakten er al een drank van, genaamd pulque of octli. En er kwamen vele soorten en bereidingen bij. Mezcal is de verzamelnaam voor de verschillende alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt gedistilleerd, maar tequila onderscheidt zich door het gebruik van de agave soort en het gebied waar zij wordt gemaakt. Het is een beschermd handelsmerk. In de Mexicaanse wet staat dat tequila alleen mag worden geproduceerd in de staat Jalisco en beperkte regio’s in de staten van Guanajuato, Michoacán, Nayarit en Tamaulipas. Tequila bestaat minstens voor 51 procent uit agavesap. De rest is suikerriet. Dit is een gemiddelde kwaliteit en wordt ook wel als mixto aangeduid. Er bestaat ook tequila, gemaakt ui 100 procent agavesap. Dit is tequila van de hoogste kwaliteit.

Enkele gebruiksvormen van Tequila

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met TequilaInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven