Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Strohrum

Hier vertellen wij je alles over Strohrum. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Strohrum.

Gebruik van Strohrum

StrohrumDe oorspronkelijke strohrum met een percentage van 80% is onverdund niet of nauwelijks te drinken. Deze rum wordt daarom veel gebruikt om te mixen met frisdrank of vruchtensap. Deze strohrum kan eveneens gebruikt worden om aroma toe te voegen aan gebak of gerechten (in plaats van de kunstmatige rum essence). Ook suikerwerk of suikerglazuur wordt veel gearomatiseerd met strohrum. In sommige gezinnen wordt de strohrum met 80% alcohol gebruikt als ontsmettingsmiddel! U kunt vanwege het hoge alcoholpercentage de strohrum ook gebruiken om gerechten te flamberen. Door de strohrum over het gerecht te sprenkelen en vervolgens in brand te steken, wordt de alcohol uit het gerecht verwijderd, maar blijft de smaak aanwezig. Vuurspuwers maken daarom ook gebruik van de strohrum.

 • meerdere jarenHoudbaarheid
 • strohrum met alcoholpercentages van 80%, 40% en 60%Soorten
 • Alcoholische drankenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Strohrum

Oorspronkelijk komt strohrum uit Oostenrijk. Het Klagenfurt Strohrum bedrijf die de strohrum ontwikkelde, heeft nog steeds het hoofdkantoor in Wenen. De juiste benaming van de rum is “strohrum”, maar hij word ook veel aangeduid als “stro rum”. Maar die naam verwijst naar het aantal maanden dat de rum in het vat heeft gerijpt. Alle rum wordt gemaakt van suikerriet. Duizend kilo suikerriet levert 100 liter alcohol op. Rum wordt op vaten gerijpt, waardoor ze een bruine kleur krijgt. Rum die een jaar in het vat heeft gerijpt, wordt stro rum genoemd, en rum die er zestien maanden in heeft gezeten wordt bruine rum genoemd. Ten slotte is er nog rum die drie jaar of langer in het vat wordt gehouden. Dit wordt oude rum genoemd.

Het Klagenfurt bedrijf die de strohrum ontwikkelde begon in 1832 met de productie van sterke drank, waaronder de strohrum. Tegenwoordig zijn er vele merken op de markt gekomen die deze rum verkopen onder de naam strohrum. Oorspronkelijk heeft strohrum een alcoholpercentage van 80%. Er is tegenwoordig echter ook strohrum verkrijgbaar met een alcoholpercentage van 40% of 60%.

Strohrum is verkrijgbaar bij alle slijterijen. De goedkope varianten vindt men ook nog wel eens in supermarkten. Strohrum is door het hoge percentage alcohol en suiker erg lang houdbaar, ongeopend wel enige jaren. Hoe hoger de percentages, hoe langer houdbaar. Als een fles geopend is geweest, zal de smaak, geur en kleur in de loop der tijd wel wat veranderen. Strohrum is een alcoholhoudende drank. Het exacte alcohol percentage wordt aangegeven op het etiket van de fles. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Strohrum

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven