Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rosť

Hier vertellen wij je alles over Rosť. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rosť.

Gebruik van Rosť

Rosť is een frisse wijnsoort. Hij past bij vele bereidingen. Licht droge rosť is een wijnsoort die eigenlijk overal bij past. Licht droge rosť zoals de Sauvignon past uitstekend bij Indonesische en Oosterse gerechten. De wijn past goed bij salades, ook de aardappelsalade. Daarom zult u met een licht droge rosť een uitstekende wijn schenken bij een picknick. Ovengerechten en roerbakschotels zijn ook prima gerechten bij de licht droge rosť. Rundvlees- en kipgerechten zullen een krachtigere wijn waarderen, zoals de droge rosť. Bijvoorbeeld een Buzet. Dan is er nog de half zoete rosť (bijvoorbeeld Zinfandel) die een perfectie begeleider is van pittige gerechten. De mousserende, frisse en zoet fruitige Canei is een goede afsluiter en past prima bij een (fruit) dessert.

 • Er zijn veel soorten, afhankelijk van de streek en de smaak die varieert van droog, halfdroog zoet en halfzoet Soorten
 • Alcoholische drankenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Rosť

Er is witte en rode wijn. Daarnaast is er de rosť. De wijn wordt rosť genoemd, vanwege de kleur. Toch hoeft rosť niet uitgesproken roze van kleur te zijn. Afhankelijk van de kleur van de gebruikte druiven en de techniek die is gebruikt bij het maken van de wijn, kan de wijn bleek oranje zijn tot een paarse variant. Rosť is een erg populair wijntje in de zomer. Hij wordt koel gedronken.

Rosť wordt hoofdzakelijk gemaakt van blauwe druiven. Uitzondering is de rosť champagne. Deze wordt gemaakt door rode en witte wijnen te mengen. Dat is in alle wijnlanden verboden, behalve dus voor de rosť champagne. De roze kleur van rosť wordt verkregen door de schillen van de rode wijn minder lang in het sap te laten zitten. De wijnmaker let op de verkregen tint en haalt op tijd de schillen uit het geperste sap. Sommige wijnmakers weken de druiven niet vooraf, maar laten de schillen mee gisten. Het sap krijgt dan tijdens de vergisting een roze kleur. Hoe langer de schillen in het sap blijven, hoe krachtiger de kleur en de smaak van de rosť zal worden. De smaken van rosť variŽren van droog tot halfdroog naar vrij zoet. Rosť heeft meestal een kleine dosis koolzuurgas, maar er zijn ook uitgesproken mousserende rosť wijnen.

Sommige supermarkten hebben een uitgebreid assortiment rosť wijnen. Voor een uitgebreide keuze kunt u naar een wijnhandelaar. U kunt zich bij een wijnhandelaar uitvoerig laten adviseren over smaak en kwaliteit en keuze bij bepaalde gerechten en het eventueel meerdere jaren bewaren. De prijs van wijnen kan enorm variŽren. Duurdere wijnsoorten hoeven niet de lekkerste wijnen te zijn. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

Wijnen bevatten een alcoholpercentage. Het alcoholpercentage kan per wijnsoort verschillen. Raadpleegt u hiervoor de informatie op het etiket. U kunt er beter niet teveel van drinken. Daar kunt u erg ziek van worden. Drink daarom maar beter met mate.

Enkele gebruiksvormen van Rosť

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met RosťInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven