Malibu

Hier vertellen wij je alles over Malibu. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Malibu.

Gebruik van Malibu

Malibu Rum kan puur gedronken worden, of met ijs. Malibu Rum wordt veel gebruikt als ingrediėnt in verschillende soorten cocktails. Het drankje smaakt prima met een vruchtensap (jus d?orange of ananassap). Een andere variatie is mogelijk met chocomel of cola of een andere sterke drank. Malibu rum kan worden gebruikt als smaakmaker in gebak en taart, desserts, bowls en punch. Je kunt deze rum ook gebruiken voor het inmaken van vruchten. Het geeft een Caribisch accent aan exotische sauzen, groente- en vleesschotels. Uiteraard combineert Malibu Rum goed met kokos.

  • > een jaarHoudbaarheid
  • Malibu Rum, Mango, Ananas, Kokos en PassievruchtSoorten
  • Alcoholische drankenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Malibu

Malibu Rum is een alcoholische drank op basis van rum. Rum is een distillaat uit suikerriet. De rum wordt gefabriceerd in Barbados. De smaak van Malibu is zoeter dan die van rum. Het bevat natuurlijke kokosnootextracten. De legende zegt dat Malibu Rum is ontstaan toen een vat rum aanspoelde op het eiland Barbados en daar een kokosnoot op viel waardoor de rum en het sap van de kokosnoot met elkaar gemixt werden. Een ander verhaal is dat een arbeider een grapje uithaalde door de rum met kokosnootsap te mixen, waardoor de smaak van Malibu ontstond. De arbeider zou gestraft worden. Toen deze mix echter aansloeg bij velen werd de arbeider behandeld als een held. Welke de werkelijke versie is, zal altijd een mysterie blijven. Zeker is dat Malibu Rum al sinds 1895 wordt geproduceerd.

De drank wordt gebotteld in Dumbarton, Schotland. Malibu heeft een alcoholpercentage van 21%. De fles van Malibu Rum is ondoorzichtig wit. De drank zelf is kleurloos, helder, en wat stroperiger dan rum. Inmiddels zijn er meer smaakvarianten op de markt gebracht. Malibu Lime, met toevoeging van limoensap, werd erg populair op het eiland Barbados ontvangen, maar Frankrijk trok zijn neus er voor op. In 2003 werd deze variant uit de handel genomen. Tegenwoordig zijn er smaakvarianten bijgekomen. Het zijn de Malibu Mango, Ananas, Kokos en Passievrucht.

Malibu Rum is verkrijgbaar in alle slijterijen. Een ongeopende fles kan meerdere jaren worden bewaard. Geopende flessen zullen na verloop van tijd aroma en smaak verliezen. Het alcoholpercentage van Malibu Rum is 21%. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Malibu

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Malibu