Passoa

Hier vertellen wij je alles over Passoa. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Passoa.

Gebruik van Passoa

Passoa smaakt goed in longdrink cocktails, gemixt met jus d?orange of grapefruitsap. U kunt het fruitige likeurtje ook prima gebruiken in marinades voor vruchten, voor bijvoorbeeld over desserts en ijs, of gebak. Ook in een vruchtenmousse kan het een welkome toevoeging zijn. Een bekende cocktail die je van Passoa maakt is ?sex on the beach?. Dit is een mix van ľ Cointreau, ľ Passoa, Ĺ appelsap en een paar ijsklontjes. De Passoa mango is uitstekend geschikt voor deze mix. U kunt de mango-variant ook goed mixen met cola, waarbij de verhouding is: 1/3 cola en 2/3 Passoa mango. De ananas-variant smaakt goed met grapefruitsap, cola, en appelsap. Met de kokos Passoa maak je met ananassap binnen een handomdraai een pina colada. Omdat Passoa een relatief laag alcoholgehalte heeft, is de drank ook te mixen met andere drankjes als Safari, Malibu of Pisang Ambon.

  • meerdere jarenHoudbaarheid
  • Passoa passievruchten, cocos, mango en ananasSoorten
  • Alcoholische drankenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Passoa

Passoa is een vruchtenlikeur, gemaakt van de passievrucht. Het alcoholhoudende drankje komt uit Frankrijk. Het alcoholpercentage is relatief laag, namelijk 20%. Passoa is een drank dat wordt gepromoot als een exotisch, gepassioneerde, sensuele drank. De naam van de drank, Passoa, heeft dan ook niet alleen te maken met het woord ?passievrucht?, maar symboliseert ook hartstochtelijke emoties. Passoa werd in 1986 op de markt gebracht in de Benelux. Dit groeide in 1994 uit naar een wereldwijde markt van meer dan 42 landen. In Puerto Rico staat deze drank op nummer 1 van de meest favoriete likeuren. In Nederland is zij de tweede populaire drank van de likeuren en in BelgiŽ staat het likeurtje op nummer 3. Deze zomer heeft Passoa er drie smaakvarianten bij: kokos, ananas en mango.

Passoa behoort tot de vruchtenlikeuren, en dit valt onder ?sterke drank?. Likeuren mogen in Nederland alleen in een slijterij verkocht worden. Een likeur bevalt altijd de volgende ingrediŽnten: gedestilleerd water, een vorm van alcohol (neutrale alcohol of een gedestilleerde drank zoals whisky of brandewijn), suiker en smaakstoffen. Daarbij is een vruchtenlikeur gebaseerd op vruchten. De kleur van de verwerkte vrucht wordt vaak benadrukt door een kleurtoevoeging. Door de grote hoeveelheid suiker en alcohol, kan likeur lange tijd bewaard worden. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Passoa

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Passoa