Sayur Kare (Javaanse kerriegroentensoep
- 3/4 liter bouillon van runderpoulet
- santen naar smaak (van blok of uit blik)
- gemengde groenten:
- 1 ons sperziebonen, in stukjes
- 1 ons roosjes broccoli/stukjes spitskool
- 1 kleine winterpeen in stukjes
- 2 aardappelen (vastkokend) in blokjes
- 1 kleine rode paprika in stukjes
- kruiden die worden fijngemalen:
- 3 kemirinoten
- 2 rode pepers
- stukje kunjitwortel of een theelepeltje kunjitpoeder
- 1 teentje knoflook
- 4 sjalotjes
- 2 theelepels fijngemalen ketoembar (koriander)
- 1 theelepel fijngemalen djintenpoeder (komijn)
- 1 theelepel verkruimelde terasi
- zout en suiker naar smaak
- wat olie om in te fruiten
- kruiden die niet gemalen worden:
- 1 schijf laos gekneusd
- 1 stuk sereh gekneusd (witte gedeelte)
- 3 salamblaadjes
- 2 citrusblaadjes (djeroek poeroetblaadjes)
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.