Oud Hollandse erwtensoep
- 1 pak spliterwten (500 gram)
- 6 dubbele speklapjes, in dobbelsteentjes van ca. 1,5 á 2 cm
- 1 grote (of 2 kleine) rookworsten, in plakjes
- 1 flinke aardappel, in blokjes
- 1 dikke prei of 2 dunne, in ringetjes
- 1 ui, in blokjes van ca. 1 cm
- 1/4e knolselderie, in blokjes van ca. 1 cm
- 1 middelgrote/grote winterpeen, in blokjes van ca. 1 cm
- 1 bosje selderie, fijngesneden (of 1,5 á 2 eetlepel gedroogd/diepvries)
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- eventueel een varkenshiel of platterib met veel vlees (in de winkel vaak te koop onder de naam "krabbetjes" of karbonade(s)
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.