Kip Curry (Kare Ayam) van Kees
- 750 gram kippenvlees
- 3 middel grote aardappels (optie)
- klein halve bloemkool, in roosjes (optie)
- 5 eetlepels olie
- 1 stengel citroengras
- 4 kaffir-limoenblaadjes
- 2 salamblaadjes
- 500 milliliter kippenbouillon of water
- 250 milliliter kokosmelk
- maïzena
- zeezout
- kruidenmix:
- 2 of 3 rode sjalotten, in grove stukjes gesneden
- 5 knoflooktenen, in grove stukjes gesneden
- 4 Spaanse pepers, verwijder de zaadjes
- 2 of 3 chilipepers (bird's-eye chilies)
- 1 eetlepel fijngehakte verse gember
- 2 eetlepels fijngehakte laos
- 1 eetlepel fijngehakte kurkuma
- 2 theelepels kentjoer (kencur)
- 2 theelepels tamarindepasta
- 0,5 theelepel garnalenpasta
- 5 kemirinoten
- 0,25 theelepel zwarte gemalen peper
- 2 theelepels korianderzaad
- 0,5 theelepel komijn
- 0,25 theelepel geraspte nootmuskaat
- 2 theelepels palmsuiker
- 2 eetlepels olie
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.