Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip Curry (Kare Ayam) van Kees

  • 750 gram kippenvlees
  • 3 middel grote aardappels (optie)
  • klein halve bloemkool, in roosjes (optie)
  • 5 eetlepels olie
  • 1 stengel citroengras
  • 4 kaffir-limoenblaadjes
  • 2 salamblaadjes
  • 500 milliliter kippenbouillon of water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • maïzena
  • zeezout
  • kruidenmix:
  • 2 of 3 rode sjalotten, in grove stukjes gesneden
  • 5 knoflooktenen, in grove stukjes gesneden
  • 4 Spaanse pepers, verwijder de zaadjes
  • 2 of 3 chilipepers (bird's-eye chilies)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 2 eetlepels fijngehakte laos
  • 1 eetlepel fijngehakte kurkuma
  • 2 theelepels kentjoer (kencur)
  • 2 theelepels tamarindepasta
  • 0,5 theelepel garnalenpasta
  • 5 kemirinoten
  • 0,25 theelepel zwarte gemalen peper
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,25 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 theelepels palmsuiker
  • 2 eetlepels olie


Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.

Naam:


Email:







Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven