Konijn in het zuur
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- pellen en in ringen snijden.
In grote kom ui, , , , , en ½ liter water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
In braadpan verhitten en konijn rondom bruinbakken.
Marinade niet gezeefd toevoegen en aan de kook brengen.
, en toevoegen en op laag vuur afgedekt 45-60 minuten gaar braden.
De laatste 15 minuten van de braadtijd de deksel verwijderen zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit de pan nemen en op een schaal leggen.
Saus boven de andere pan door een zeef schenken.
bij de saus schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot er mooie en licht gebonden saus ontstaat.
Eventueel saus binden met wat maïzena.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Konijn op Limburgse wijze44u
-
Recept
Konijn op z`n Limburgs43u
-
Recept
Wild konijn van de jager41u45m
-
Recept
Wild konijn in rode wijnsaus41u30m
-
Recept
Grootmoeders konijn41u30m
-
Recept
Jagers in het appelbos42u30m
Variaties op Konijn in het zuur
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Konijn in het zuur | 1 | Streekgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ontbijtkoek en wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 684 kcal | 34% | 2736 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 123 g. | 47% | 492 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |