Wild konijn in rode wijnsaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Laat de een nacht wellen.
- Laat ze uitlekken.
- Verwijder eventueel de pitten en snijd ze doormidden.
- Snijd het in stukken en wrijf deze in met en .
- Verhit 35 gram in een pan en bak de stukken rondom bruin.
- Maak de schoon en snipper ze fijn.
- Fruit ze even mee in de pan.
- Temper het vuur en voeg de kruiden toe, de suiker, de azijn, de en de .
- Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 uur zachtjes gaar sudderen.
- Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
- Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten.
- Neem de konijndelen uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal in de oven te plaatsen bij 90 graden C.
- Giet de saus door een fijnmazig zeef.
- Smelt 35 gram in een steelpannetje.
- Strooi hier de bij en roer de klontjes eruit.
- Laat de lichtbruin worden en voeg dan beetje bij beetje de gezeefde saus toe, zodat een mooi glad papje ontstaat.
- Voeg de of pruimen toe en laat ze 10 min.
- mee sudderen.
- Regelmatig doorroeren en opletten dat de saus niet te dik wordt.
- Zonodig nog een klein beetje of water toevoegen.
- Breng op smaak met en .
- Verdeel de stukken over 4 voorverwarmde borden en giet er royaal de saus overheen.
- Serveer met rode kool en gekookte aardappelen.
- Geef er een glas stevige rode bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Wild konijn in rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 608 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |