Wild konijn van de jager

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bouillon:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak het schoon en laat het 24 uur versterven.
  2. Snijd het in stukken en wrijf deze in met en .
  3. Verhit 35 gram boter in een pan en bak de stukken rondom bruin in ca. 10 minuten in een grote, ruime ketel.
  4. Maak in een andere ketel sucre brulé.
  5. Maak hiervoor de schoon en snijd ze klein.
  6. Fruit ze in de ketel tot ze gaar zijn.
  7. Voeg dan 3 volle eetlepels toe.
  8. Zet het vuur hoog en blijf roeren totdat de carameliseert.
  9. Je ziet de dan bruin worden en moet dat proces ogenblikkelijk stoppen anders verbrandt de en kun je hem weggooien.
  10. Het proces stoppen doe je door de ketel van het vuur te halen en meteen de marinade toe te voegen.
  11. De marinade bestaat uit 1/3 deel rode , 1/3 deel azijn en 1/3 deel .
  12. Voeg daar de kruiderij aan toe:
  13. de laurierbladeren, de , de gekneusde en de gekneusde .
  14. Voeg tot slot de stroop en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
  15. Doe deze marinade bij de aangebraden konijndelen en laat ca. 1 à 1,5 uur rustig garen.
  16. Controleer regelmatig op gaarheid.
  17. Laat het vlees niet te gaar worden want dan valt het in vezels uiteen.
  18. Neem de konijndelen voorzichtig uit de pan als ze goed gaar zijn en houd ze warm in een afgedekte schaal met deksel:
  19. plaats ze eventueel even in de oven op 80°C.
  20. Bind de saus met aangemaakte en breng op smaak met eventueel nog wat , en een scheut rode .
  21. Verdeel de stukken over 4 voorverwarmde borden en giet er royaal de saus overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon, wijn, groentebouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon, wijn, groentebouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
859 kcal
42%3436 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
142 g.
54%568 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wild konijn van de jager