Een keuken kopen

  1. De eerste stappen
  2. Het ontwerp
  3. Samenstelling keuken
  4. Bij wie koopt u uw keuken
  5. Lees ook

Het kopen van een keuken is een serieuze en spannende zaak. Het is een grote investering die voor langere tijd aan uw wensen tegemoet zal moeten komen. Het is daarom van essentieel belang om een budgettair verantwoord plan voor uw droomkeuken op te stellen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het in kaart brengen van uw wensen en mogelijkheden, is niet alleen verstandig maar vooral ook erg leuk aan de hand van de volgende tips.


De eerste stappen

Misschien hebt u al een idee hoe de keuken er functioneel en fysiek uit moet zien. Dat kan als leidraad dienen om een ontwerp te schetsen en te bezien of uw wensen financieel haalbaar zijn. Indien uw droomkeuken duurder uitvalt dan het budget toelaat, zult u uw wensenpakket moeten aanpassen. Of u moet zoeken naar meer financiële ruimte. Hebt u geen idee hoe u keuken er uit moet gaan zien, bent u nieuwsgierig en staat u open voor de nieuwigheden op keukengebied? Dan kunt u via internet of het aanvragen van brochures bij diverse leveranciers informatie opvragen. U kunt inspiratie opdoen uit woonmagazines of keukenshowrooms bezoeken om een indruk te krijgen van het huidige aanbod. Zodra u weet welke stijl u prefereert kunt u aan de slag met het ontwerp.


Het ontwerp

Nu kunt u een goed ontwerp maken van uw keuken die voldoet aan uw wensen. U kunt een keuken uitzoeken die u bevalt. Van deze keuken kunt u een ontwerp schetsen zoals u ze graag in uw huis geïnstalleerd ziet. Denkt u aan de beschikbare ruimte en of de gewenste stijl aanluit bij de rest van uw woning. Aan de hand van dit ontwerp kunt u een prijsopgave vragen. Vergeet u hierbij niet aanvullende informatie te vragen over zaken als aanbetaling, levertijd, garantie en montagekosten. U tekent uiteraard pas als u daadwerkelijk een koopovereenkomst sluit.


Samenstelling keuken

Voor de samenstelling van de kookapparatuur moet u rekening houden met uw budget, maar ook met uw wensen ten aanzien van het gebruik. Kookt u vaak, uitgebreid of eenvoudig? Wilt u een duurzame keuken die slijtvast, krasvast en gemakkelijk schoon te maken is? Hoe bereidt u het liefst uw eten? Wilt u veel werkruimte of wilt u een eetkeuken? Belangrijk is voor uzelf vast te stellen of u inbouwapparatuur wilt of op zichzelf staande apparatuur. Misschien prefereert u de traditionele gaskookplaat. Tegenwoordig zijn er vele soorten. Er zijn gaskookplaten die uitgebreid kunnen worden met een grillplaat of een grote gaspit voor het roerbakken. Voor grote gezinnen of uitgebreide kookmogelijkheden kunnen de kookplaten naar wens met meer pitten uitgebreid worden. U kunt kiezen voor keramisch koken of inductie met tiptoetsbediening. Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen op keukengebied. Het is maar waar u de meeste waarde aan hecht.

Bij wie koopt u uw keuken

Er is een enorm aanbod aan keukenzaken, van bouwmarkt tot exclusieve keukenspeciaalzaak. U moet voor uzelf afwegen of u behoefte heeft aan persoonlijk advies en (extra) service. Ook is van belang of u kiest voor een standaardkeuken of een keuken op maatwerk. U kunt uw keuze af laten hangen van de prijsklasse waarin de keuken moet vallen of misschien heeft u gekozen voor een bepaald merk.

Bij wie koopt u uw keuken

De ultramoderne keuken is strak, energie- en milieubewust,  en “opgeruimd”. Naast de nieuwste snufjes op keukengebied voor keukenapparatuur is er tegenwoordig ook een naadloze inbouw van de keuken mogelijk waarbij er geen apparaat als zodanig herkenbaar is. Bediening van deze geavanceerde apparatuur wordt gedaan via touch screens en mooi weggewerkte displays.


Lees ook