Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

De culinaire zomer is begonnen

    De maanden juni, juli en augustus zijn de meest populaire maanden van het jaar, omdat het de maanden van de zomer zijn. De temperatuur gaat omhoog, de dagen lijken langer en de natuur staat in volle bloei. Bovendien hebben de meeste mensen deze periode de langste vakantieperiode van het jaar: de zomervakantie. Het mooie weer, de vrolijke kleuren van de natuur en de langere vrije tijd nodigen uit tot activiteiten buitenshuis en dat geldt ook voor het nuttigen van de maaltijden. De maaltijden in de zomer zijn net zo kleurrijk als de natuur. De gerechten zijn makkelijk en snel te bereiden, want men wil immers niet te lang in de keuken staan.

    De barbecue is een typische zomerse bezigheid. Het is een redelijk makkelijke manier van eten bereiden. De hapjes worden bereid en gegrild in de buitenlucht, waar men gezellig (met vrienden) onder het genot van een drankje er een waar feest van maakt. Een andere maaltijd in de natuur is natuurlijk de picknick. Ook bij de picknick gaat het vooral om het ongedwongen samen buiten zijn. De meeneem maaltijden moeten wat samenstelling betreft niet al te ingewikkeld zijn, makkelijk te nuttigen zijn en vooral niet lastig mee te nemen zijn.




    De maaltijdsalade is een salade die alle ingrediënten bevat voor een volwaardige complete maaltijd. De maaltijdsalade vindt steeds meer populariteit. De meeste restaurants zijn daar op ingesteld en bieden de gasten een keuze aan maaltijdsalades aan. De zomerse maaltijdsalade is decoratief en licht verteerbaar. Maaltijdsalades zijn samengesteld uit groente en vlees (zoals gegrilde kip of gekruide reepjes vlees) of vleesvervangers (zoals blokjes Franse kaas, peulvruchten, gebakken champignons), eventueel nog aangevuld met aardappelblokjes, of pasta.



    Omdat de zomer aan vakantie doet denken, is het logisch dat er in de zomer veel inspiratie wordt opgedaan uit de buitenlandse keuken. De zomer biedt volop keuze betreffende de zomergroenten die voor de mediterrane keuken gebruikt worden. De geur van geroosterde vis- en vleessoorten, de kleur van de helderrode sauzen gecombineerd met pasta en de uitstalling van frisse salades doen denken aan de havens van de pittoreske vissersdorpjes langs de kusten van het Middellandse Zeegebied.

    De zomer maaltijd is niet compleet zonder het zomerfruit. Aardbeien, aalbessen, perziken, nectarines, sommige soorten meloenen, frambozen en bosbessen vormen een fleurig palet in de schappen bij de fruitafdelingen. Het fruit is in de zomer het lekkerst, sappigst en zoetst. Omdat het fruit licht verteerbaar is, past het perfect bij de zomer. Maar laten we vooral ook niet de ijsspecialiteiten vergeten. Wat is tenslotte een zomer zonder ijs? Dan zijn er nog de zomerse cocktails. Het glaasje rosé wijn is naast een koel (wit)biertje het favoriete alcoholische drankje op een gezellig, zonnig terras.

    Lees ook

    • Aardbeien, een zomerdelicatesseAardbeien, een zomerdelicatesse
      De aardbei, ook wel zomerkoninkje genoemd, draagt de Latijnse naam Fragaria. Deze Latijnse benoeming is afgeleid van het woord fraga wat aardbeitje betekent. Symbolisch s
    • VarkensvleesVarkensvlees
      Varkensvlees is in Nederland en België één van de meest gegeten vleessoorten. De meest bekende varkensproducten zijn de karbonade, varkensgehakt, varke
    • LasagneLasagne
      Lasagne is de benaming van een Italiaanse ovenschotel, dat oorspronkelijk bestaat uit pastavellen (lasagnebladen), gehaktsaus, bechamelsaus en kaas. Er zijn in de loop de
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven