Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelflap recept
Appelflap recept

Appelflap


Ingrediënten


128

Bereidingswijze


Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen.
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng appelblokjes, suiker, kaneel, rozijnen en een halve eetlepel maizena goed door elkaar met een houten lepel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht. Druk de randen aan met een vork. Haal van de bovenzijde het plastic los.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt ei.
Eventueel kun je de met ei bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de appelflappen 25 min. in het midden van een voorverwarmde oven (200c).
Wanneer je de appelflappen in de suiker gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden). Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.

Allergenen Informatie

Voor dit appelflap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appelflap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 34 recensies

  • Super lekker! Echt een aanrader! Ik maak het zonder de rozijnen.
    Lexi gaf dit recept op 26 februari 2017 5 uit 5 sterren
  • Plastic er eerst af halen, als je het er (te) laat afhaalt blijkt het bladerdeeg erg plakken en trek je er gaten in.
    Ben gaf dit recept op 3 januari 2016 1 uit 5 sterren
  • He man top
    Menno gaf dit recept op 17 november 2015 4 uit 5 sterren
  • Gemakkelijk, snel en erg lekker! Heb behalve appel en rozijnen ook nog wat dadels, gedroogde abrikozen en pijnboompitten erin gedaan! Yummie, :-)
    Astrid gaf dit recept op 11 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vind ze lekker.
    Dorian gaf dit recept op 12 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Beste appelflappen ter wereld.
    Rafi gaf dit recept op 23 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Heel goed recept, ik heb het al 4 keer gemaakt en ze blijven super! Wel slecht voor de lijn want ik eet er ongeveer 4, haha.
    Kevin gaf dit recept op 7 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Nou we hebben ze nog niet gemaakt maar ze zien er erg lekker uit op de foto ik weet zeker dat die van ons super de puper lekker worden! 8) xxx, Wietske en Daphne
    Wietske en Daphne gaf dit recept op 15 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Leuk & hardstikke lekker.
    Lisanne gaf dit recept op 3 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Goed gedaan, echt lekker.
    Sanne gaf dit recept op 16 april 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven