Aardbeien-kwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller

Bereidingswijze

  1. Laat de in een kom met koud water 5 minuten weken.
  2. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom.
  3. Laat de boter in een pannetje smelten.
  4. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels.
  5. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in.
  6. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan.
  7. Was de en verwijder de kroontjes.
  8. Pureer de 300 gram .
  9. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje.
  10. Knijp de goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap.
  11. Laat het mengsel even afkoelen.
  12. Roer in een kom de , suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar.
  13. Klop in een andere kom de stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel.
  14. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad.
  15. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven.
  16. Halveer de rest van de en rangschik ze op de taart.
  17. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water.
  18. Strijk het jammengsel over de en taart.
25
25
25

Variaties op Aardbeien-kwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeien-kwarktaart
VariatieAantalGang
Aardbeien-kwarktaart met chocolade1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, kwark, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark, slagroom, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, kwark, slagroom, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Aardbeien-kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Heerlijke kwarktaart. Niet te zoet, goed van smaak. Had een Franse aardbeienjam gebruikt van goede kwaliteit. Zeer enthousiaste reacties gekregen op de taart. Heb de bodem iets smaakvoller gemaakt doo... Lees reactie
Dianne 1 maart 2015
De taart lijkt mij heel lekker, maar voor de eerste keer is het denk ik beter om een dokter Oetker pak te gebruiken, dat is een standje makkelijker.
Anoniem 6 juli 2014
Het is super goed gelukt was heel erg leuk om te maken. En hij is heel erg lekker.
Thomas Commandeur 17 juni 2012
Ik heb hem gisteravond gemaakt en vandaag geproeft. Het is een heerlijke kwark geworden, alleen mijn bodem valt uit elkaar dat vind ik erg jammer. Ik heb gewoon het recept gevolgt dus weet niet wat e... Lees reactie
appellemoezz 28 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
209 kcal
10%1881 kcal
Vetten
7 g.
10%63 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
12%18 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%9 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
9%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%234 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%9 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-kwarktaart