Aardbeien-kwarktaart met chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Vet een taartvorm met een doorsnede van 26 cm in met boter.
  3. Laat het ondooien en bekleed de bakvorm ermee.
  4. Plak de naden met water aan elkaar vast.
  5. Prik gaatjes in de bodem.
  6. Leg bakpapier op het deeg en verdeel er een steunvulling over.
  7. Bak de deegbodem in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  8. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak de bodem in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin.
  9. Laat de taartbodem op een rooster afkoelen.
  10. Smelt de chocolade au bain marie en bestrijk de taartboden ermee.
  11. Laat de chocolade hard worden.
  12. Rasp 1 theelepel schil van de en pers de vrucht uit.
  13. Voeg het citroensap en citroenrasp toe aan de en verdeel het mengsel over de chocolade.
  14. Schik de op het kwarkmengsel en bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • aardbeien en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • boter om in te vetten, bladerdeeg, pure chocolade, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1306 kcal
65%1306 kcal
Vetten
58 g.
82%58 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
107 g.
41%107 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-kwarktaart met chocolade