Recensies van Slagroom truffels
Terug naar Slagroom truffelsRecensies
-
Kook de slagroom en de suiker zachtjes net zolang totdat de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen ( max. 20 graden). Klop de boter met vanille romig met de mixer. Schenk beetje bij beetje de niet geklopte slagroom erdoor, Spuit met de spuitzak, glad spuitje 10 mm, verticale ” s’jes” van 2 à 3 cm. naast elkaar, op vetvrije stroken papier 30 x 10 cm. Plaats de velletjes papier voor min. 45 minuten in de koeling. Smelt de chocolade au bain marie; zorg dat het rond de 35 graden is. Zet het bakje chocolade in een grotere bak met een laagje warm water, om te voorkomen dat de chocolade gaat stollen. Strooi flink wat cacao (gezeefd) in een schaal. Haal één strook papier met truffels tegelijk uit de koeling en haal ze op ( met een zelf gemaakte) twee tand`s vork voorzichtig door de chocolade. Leg de truffels gelijk in de cacao en strooi er direct nog wat cacao overheen, de chocolade stolt namelijk redelijk snel. Haal de truffels uit de cacao en bewaar ze in de koeling tot gebruik.( maximaal 1 week). (een gepensioneerde banketbakker)