Rode wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Plet de en leg deze even opzij.
  2. Neem een pan en stoof langzaam de in stukjes gesneden bruin.
  3. Voeg het , de tijm, 1 klein gesneden wortel en 1 klein gehakte ui toe.
  4. Als dit mengsel bruin is het vet afgieten.
  5. Maak wat roux door 30 gram en 30 gram bloem in een klein pannetje te mengen en laat dit bruin worden.
  6. Voeg het dan toe aan het mengsel.
  7. Blijf roeren terwijl u de witte en de fond of bouillon toevoegt.
  8. Kook dit mengsel ongeveer 2 uur en schuim regelmatig even het mengsel af.
  9. Voeg tot slot van deze saus de toe.
  10. Kook alles nog een uurtje door en zeef de saus zodat er een mooie gladde massa ontstaat.
  11. Tijdens dit uur maken we de rode wijnsaus.
  12. Snijd de tweede wortel in hele kleine stukjes en hak de laatste ui fijn.
  13. Doe 30 gram in een pan en stoof de wortel en de ui langzaam gaar zonder dat het mengsel verkleurt.
  14. Pers de knoflookteentjes en voeg ze bij het mengsel.
  15. Even door verwarmen.
  16. Giet langzaam de erbij, vervolgens een beetje en laat nu het mengsel inkoken tot er ongeveer 1/3 over is.
  17. Nu is het tijd om de eerste saus bij de tweede saus te voegen.
  18. Laat deze combinatie ca. 25 minuten zachtjes koken.
  19. Pureer nu het mengsel met de staafmixer en breng het dan weer even aan de kook.
  20. Neem nu de pan van het vuur en glaceer de saus met minimaal 50 gram zeer koude bolletjes .
25
25
25

Variaties op Rode wijnsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode wijnsaus
VariatieAantalGang
Rode wijnsaus3Sauzen en marinades
kalfniertjes in rode wijnsaus1Vlees
Kalkoen in rode wijnsaus1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In totaal dus 5 teentjes knoflook? En hoeveel tijm?
Peter 20 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
168 kcal
8%1008 kcal
Vetten
18 g.
26%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode wijnsaus