Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basissaus/Bechamelsaus recept
Basissaus/Bechamelsaus recept

Basissaus/Bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bouillon, de melk of welk vocht je ook gaat gebruiken voor je saus, bij de bloem. Roer totdat alle bloem is opgelost.
Smelt de margerine of boter, voeg het vocht/bloemmengsel rutig toe en roer met een houten lepel totdat de saus egaal en gebonden is. Goed blijven roeren want dit soort saus brand snel aan! Net voor de saus begint hij te binden. Als de belletjes opstijgen, zet je het vuur lager. Laat de saus onder goed roeren doorpruttelen. Dan neem je de saus van het vuur en voeg je aan de saus de ingredienten toe die de saus zijn naam verlenen, zoals:

2 eierdooiers (eerst even een beetje apart vermengen, daarna toevoegen)+ nootmuskaat en zout: bechamelsaus
1 eetlepel tomatenpuree (tomatensaus)
2 eetlepels geraspte kaas en peper (kaassaus)
1 theelepel kerrie (kerriesaus)
1 eetlepel mosterd en peper (mosterdsaus)
1 eetlepel paprikapoeder en peper (paprikasaus).

Voeg daarna, eventueel en naar smaak, zout toe.

Serveersuggesties

Dit basisrecept is echt super. Wij gebruiken het al jaren voor elke saus die we maken. Het is gemakkelijk en snel en lekker. Veel mensen vinden het lastig om een goed gladde bechamelsaus te krijgen, de saus klontert, schift is te dun of kan plots in een baksteen veranderen. Op deze manier lukt het moeiteloos.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basissaus/bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Basissaus/Bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Als je van de basissaus een paprikasaus of een kerriesaus maakt zou ik als ik jou was wel eerst de paprikapoeder of kerrie poeder myoteren, dit voorkomt een korrelig gevoel in de mond en een scherpe s... Lees reactie
    Gijs gaf dit recept op 31 maart 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven