Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Doe de bouillon, de melk of welk vocht je ook gaat gebruiken voor je saus, bij de .
  2. Roer totdat alle is opgelost.
    Smelt de margerine of boter, voeg het vocht/bloemmengsel rutig toe en roer met een houten lepel totdat de saus egaal en gebonden is.
  3. Goed blijven roeren want dit soort saus brand snel aan!
  4. Net voor de saus begint hij te binden.
  5. Als de belletjes opstijgen, zet je het vuur lager.
  6. Laat de saus onder goed roeren doorpruttelen.
  7. Dan neem je de saus van het vuur en voeg je aan de saus de ingredienten toe die de saus zijn naam verlenen, zoals:

    2 eierdooiers (eerst even een beetje apart vermengen, daarna toevoegen)+ nootmuskaat en zout:
  8. bechamelsaus
    1 eetlepel tomatenpuree (tomatensaus)
    2 eetlepels geraspte kaas en peper (kaassaus)
    1 theelepel kerrie (kerriesaus)
    1 eetlepel mosterd en peper (mosterdsaus)
    1 eetlepel paprikapoeder en peper (paprikasaus).

    Voeg daarna, eventueel en naar smaak, toe.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Basissaus/Bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Als je van de basissaus een paprikasaus of een kerriesaus maakt zou ik als ik jou was wel eerst de paprikapoeder of kerrie poeder myoteren, dit voorkomt een korrelig gevoel in de mond en een scherpe s... Lees reactie
Gijs 31 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
62 kcal
3%124 kcal
Vetten
4 g.
5%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basissaus/Bechamelsaus
  • Home
  • Recept
  • Sauzen en marinades
  • Basissaus/Bechamelsaus