Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hemelse Modder recept
Hemelse Modder recept

Hemelse Modder


Ingrediënten


388

Bereidingswijze


Chocolade repen; neem wel een goede kwaliteit c. q. merk b.v. Verkade. Gebruik geen nep-chocolade want dan wordt het helemaal niks en krijg je een kleffe troep. Je kan experimenteren met verhoudingen van chocolade b.v. meer melk dan puur of andersom, je kan geen witte chocolade gebruiken want dat is geen "echte" chocolade.

Chocolade in stukjes breken en dan "au bain marie" (pan in de pan) de chocolade smelten. Je kan dit ook in de magnetron doen, maar roer het dan wel af en toe om en let er wel goed op, dat de chocola niet verbrand! Niet stiekum van de chocolade snoepen anders kloppen de verhoudingen niet meer

Eieren scheiden, dit houdt in dat je het eigeel scheidt van de "witte" doorzichtige smurrie. Doe dit heel heel secuur!! Er mag dus geen eigeel bij het eiwit zitten en als we zeggen geen dan bedoelen we ook geen dus ook niet een klein beetje. Anders mislukt alles, besteed hier dus de nodige tijd aan of vaak oefenen. .

Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de handmixer.

Eierdooiers (eigeel) goed schuimig kloppen met wederom de handmixer.

De chocolade is netjes gesmolten en af blijven met de vingertjes, niet weer proberen ervan te snoepen.

Ondertussen even gezellig de slagroom kloppen, geen suiker toevoegen want de chocolade is al zoet genoeg.

Als de chocolade gesmolten is, deze langzaam bij de geklopte eidooiers gieten en ondertussen langzaam met de handmixer mengen. Let op dat je dit rustig doet want de chocolade is heet en het eigeel koud. Als je alles ineens bij elkaar gooit dan mengt het niet en gaat het misschien shiften en ken je alles weggooien. Dus mixer op de langzaamste stand en rustig aan. .

Als de geklopte eierdooiers en de gesmolten chocolade goed onder elkaar is opgenomen, de handmixer uit en met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig onder elkaar omscheppen tot het goed gemengd is.

Als het eiwit er in zit dan kan de slagroom erbij, wederom niet roeren maar scheppen zodat het allemaal enigszins luchtig wordt. Daarna ongeveer 4 uur op laten stijven in de koelkast. Dan kan men het nog naar eigen keuze feestelijk garneren bv. met slagroom, hagelslag, geschaafde chocolade, kerstkransjes etc.

Eet smakelijk!!!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hemelse modder recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hemelse Modder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies

 • Met die hemelse modder eet je dus liefst 3 of 4 rauwe eieren. Kan dat weer wel qua de waarschuwingen voor salmonella?
  Mia Schoon gaf dit recept op 28 mei 2015 5 uit 5 sterren
 • Heeeeeerlijk! Ik had het nog nooit zelf gemaakt, wel vaker gegeten. Dit is gewoon een simpel basic recept, zonder poespas-ingrediŽnten, precies het recept waarnaar ik op zoek was. Helaas werd het eido... Lees reactie
  Poehbeer gaf dit recept op 29 december 2014 5 uit 5 sterren
 • Ik heb het nog niet gemaakt maar het lijkt me echt heerlijk.
  Johanneke gaf dit recept op 24 mei 2014 5 uit 5 sterren
 • Heb het niet kunnen laten om toch van die chocola te snoepen! :) Maar het is echt he...mels! staat nu in de koelkast. Bedankt voor het recept!
  Marit gaf dit recept op 19 april 2014 5 uit 5 sterren
 • Dit recept is zoooooooooooooooooooo goed, maak het een aantal keer per jaar. Dit jaar met de pasen weer, omdat onze vrienden er ook weer zin in hebben :-)
  Linda gaf dit recept op 14 april 2014 5 uit 5 sterren
 • Heerlijk, ooit eens uitgeprobeerd, MOEST nu kerstdessert worden.
  Jannie gaf dit recept op 24 december 2013 5 uit 5 sterren
 • Lekker! En goed uitgelegd
  Bezoeker gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
 • Het is raadzaam de gesmolten chocolade eerst even af te laten koelen voordat je deze bij het eigeel doet. Dit voorkomt dat het geheel gaat schiften.
  Hilbert Jan-Paul gaf dit recept op 28 november 2013 5 uit 5 sterren
 • Ja het is heerlijk toch!
  Sem gaf dit recept op 2 maart 2013 5 uit 5 sterren
 • Ik heb dit als klein meisje gegeten in een restaurant ergens bij Schagen en deze serveerde de 'modder' op een enorm chocolade kastanjeblad. Dat voor je recept, lang naar gezocht :)
  Shirley gaf dit recept op 21 januari 2013 4 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven