Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Avocado dessert recept
Avocado dessert recept

Avocado dessert


Ingrediënten


Bereidingswijze


De noten kleinhakken of geschaafde amandelen nemen. De noten licht roosteren. De avocado in de lengte doorsnijden en de pit eruit halen door de 2 helften in tegengestelde richting te draaien. Het vruchtvlees uit de schil halen (schil eventueel bewaren voor als je die wilt vullen). De avocado heel fijn prakken of door een zeef halen. Geen metalen zeef gebruiken, de avocado kan dan makkelijker verkleuren. Direct citroensap erdoor roeren. De room of creme fraiche met de vanillesuiker en de witte basterdsuiker kloppen. De room moet wel wat dikker worden, maar nog net vloeibaar zijn. Dan de room en de rum voorzichtig door de avocado spatelen. De room hoeft niet helemaal opgenomen te worden, je mag best wat witte vlokjes zien. Als je bang bent dat het geheel te vochtig wordt, giet dan niet alle rum tegelijk erbij. (zie verder bij suggesties).

Serveersuggesties

Dit recept is voor 2 personen, maar is zeer machtig. Voor 2 personen, kun je de lege schillen met het mengsel vullen en de noten erover strooien. Vind je dit teveel voor 2, maak dan 4 avocadotartaatjes d.m.v. een ringvormpje en sprenkel er wat vloeibare room in een mooi patroontje eromheen. Je kunt ook het avocadomengsel verdelen over kleine glaasjes en deze als amusedessert geven bij bijv. een grand dessert.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit avocado dessert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Avocado dessert heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Weetje wat ik altijd doe: Nodig: 2/3 avocado - melk - suiker - vanille ijs. Je haalt allen vruchtvlees uit de avocado en stopt het in de blender en voeg er veel melk bij en suiker laat het maar een ... Lees reactie
  Lolo gaf dit recept op 23 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven