Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème) recept
Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème) recept

Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de marinade. Schil en hak de sjalot fijn. Schil de ui en de wortel en snijd ze in schijven. Leg de groenten in een diepe schaal. Doe er de peperkorrels bij, 4 jeneverbessen, kruidnagel, tijm en laurier. Ontvlies de reerug. Leg ze op de groenten, doe er zout en peper over, de cognac en de wijn en de marjolein. Doe er ook de olie over. Laat de rug 24 uur marineren en draai ze vaker om. Laat de rug dan uitlekken, droog ze af, smeer er de helft van de boter op en doe de rest in de braadslee. Zeef de marinade. Leg de groenten en aromaten uit de marinade in de braadslee. Leg de rug op een rooster boven de braadslee in een oven van 180 graden C. en laat ze 15 minuten per pond vlees bakken. Leg de rug op een voorverwarmde schaal. Blus het braadvocht in de braadslee af met een deel van de marinade. Kook dit op hoog vuur bijna geheel in. Voeg dan de slagroom toe en de laatste verpulverde jeneverbes. Laat weer even inkoken. Zeef dan de saus. Serveer ze apart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reerug met roomsaus ( selle de chevreuil à la crème) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik wil dit best een keer maken. Maar dan is het wel handig dat er bij staat waar je de marinade voor is en vooral hoe je die marinade maakt. Gr Stefan
    Stefan gaf dit recept op 22 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven