Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade.
  2. Schil en hak de sjalot fijn.
  3. Schil de en de en snijd ze in schijven.
  4. Leg de groenten in een diepe schaal.
  5. Doe er de bij, 4 , , en .
  6. Ontvlies de reerug.
  7. Leg ze op de groenten, doe er en over, de en de en de .
  8. Doe er ook de over.
  9. Laat de rug 24 uur marineren en draai ze vaker om.
  10. Laat de rug dan uitlekken, droog ze af, smeer er de helft van de op en doe de rest in de braadslee.
  11. Zeef de marinade.
  12. Leg de groenten en aromaten uit de marinade in de braadslee.
  13. Leg de rug op een rooster boven de braadslee in een oven van 180 graden C.
  14. en laat ze 15 minuten per pond vlees bakken.
  15. Leg de rug op een voorverwarmde schaal.
  16. Blus het braadvocht in de braadslee af met een deel van de marinade.
  17. Kook dit op hoog vuur bijna geheel in.
  18. Voeg dan de toe en de laatste verpulverde jeneverbes.
  19. Laat weer even inkoken.
  20. Zeef dan de saus.
  21. Serveer ze apart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik wil dit best een keer maken. Maar dan is het wel handig dat er bij staat waar je de marinade voor is en vooral hoe je die marinade maakt. Gr Stefan
Stefan 22 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
639 kcal
31%2556 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
101 g.
39%404 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reerug met roomsaus ( Selle de Chevreuil à la Crème)