Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde reebout in korstdeeg recept
Gevulde reebout in korstdeeg recept

Gevulde reebout in korstdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontbeen het vlees. De botten en vellen bewaren voor de wildfond.
Snijd de kalfsnier in kleine blokjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de groente voor de saus schoon en snijd deze heel fijn.
Maak een kruidenbundeltje van tijm, laurier, peterseliewortel of stengel en rozemarijn.
Zet de nier enkele uren in gezouten water en snijd hem dan in kleine blokjes.
Stoof de gehakte ui in olijfolie en knijp er de knoflookteentjes op.
Doe er ook de niertjes bij, het broodkruim, de gehakte groene kruiden, peper en zout.
Vul de holte van de reebout op met deze vulling en naai hem dicht.
Bak, in een pan met olijfolie, de bout mooi bruin, dit om de porin te sluiten.
Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
Meng in de keukenmachine, voor het deeg, de bloem, de boter, het water en zout.
Laat het deeg minstens een uur rusten, rol het uit en pak er de bout mee in.
Maak van de deegrestjes enkele fantasietjes (bijvoorbeeld roosjes) en plak die met eierstruif op de bout.
Borstel de rest van het eierstruif over de bout.
Maak de saus.
Bak daarvoor de beenderen, vleesafsnijdsels en de groenten mooi bruin in een pan.
Voeg er het kruidenbosje, wildfond, wijn, peper en zout bij en laat gedurende 2 uren zachtjes koken.
Zeef door en bind licht met wat allesbinder.
Verfijn met een klontje boter en voeg er de gehakte rozemarijn bij.
Bak de bout gedurende 10 minuten in een oven van 240C.
Verminder dan de temperatuur tot 180C en bak nog 45 minuten verder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde reebout in korstdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven