Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Osso Bucco


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vraag de slager om de kalfsschenkel in stukken van zo'n 3-4 cm dik te zagen. Let er op dat er goed wat vlees om het bot zit.

Schud de schenkel, met een paar stukken tegelijk, in een papieren of plastic zak in de bloem met wat zout en peper door elkaar. In de tussentijd verhit je genoeg olijfolie in een braadpan om de bodem goed te bedekken, een laagje van ongeveer 1/2 cm. Voeg als de olie heet is de boter toe. Leg een paar stukken vlees tegelijk in de hete olie en bak ze snel aan alle kanten bruin.

Herhaal tot alle stukken vlees zijn gebakken en leg ze daarna apart op een schaal. In de overgebleven olie (voeg eventueel wat extra olie toe), fruit de ui, de wortel en de selderij totdat ze zacht maar nog net niet bruin zijn geworden.

Voeg er dan de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de bouillon bij en indien nodig nog wat peper en zout. Als de saus kookt doe je de stukken kalfsschenkel erbij. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen op een laag vuur.

Voor de gremolata heb je nodig:
Een bosje peterselie, een grote of twee kleine tenen knoflook, de schil van 1 citroen.
Maak de peterselie schoon, verwijder alle steeltjes, snijd de knoflook in een paar stukken en snijd de citroenschil in stukken.
Doe alles tezamen in een elektrische hakmolen en snijd tot minuscule stukjes. Het mengsel moet strooibaar zijn, vergelijkbaar met geraspte kaas.

Leg de stukken vlees op een schaal, doe er wat saus overheen en een handjevol van de topping voor decoratie. Dien de Osso Bucco liefst op met risotto. Serveer de rest van de saus apart. Persoonlijk doe ik extra germolata in een apart schaaltje op tafel zodat je het er op je bord overheen kan strooien. Zo blijft de peterselie en de citroen er lekker fris uitzien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit osso bucco recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven