Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne verde recept
Lasagne verde recept

Lasagne verde


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de spinazie en sperzieboontjes ontdooien. Snipper de uien. Verhit de olie in een diepe hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg het gehakt toe, maak het rul en bak gedurende 5 7 minuten. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Zet het vuur laag. Voeg de fond toe, 1 bouillonblokje, het fijn gesneden groen pepertje, de Italiaanse tuinkruiden en de witte wijn. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met eventueel nog een stukje van het 2de bouillonblokje. Bereid ondertussen de bechamelsaus (zie recept). Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend op een zacht vuurtje smelten. Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem in stukjes en roer onder de gehaktsaus. Doe de ontdooide spinazie, de sperzieboontjes en de peterselie in de blender, voeg 10 cl water toe en pureer. Giet bij het gehaktmengsel en roer door. Giet ook de bechamelsaus hierbij en roer door. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Bedek de bodem met de gehaktsaus; leg hierop een laagje groene lasagne bladeren. Schep weer een laag gehaktmengsel erop; weer een laag lasagne bladeren en weer een laag gehaktsaus. Bestrooi met de stukjes Parmezaanse kaas. Plaats midden in een voorverwarmde oven en bak af bij 170 C in ca. 40 minuten. Verdeel de lasagne over 4 grote, platte borden. Garneer met enkele blaadjes koriander en leg er kruiselings 2 sprieten bieslook op. Geef er een glas frisse, witte wijn bij zoals een Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne verde recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven