Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-broccoli ovenschotel recept
Aardappel-broccoli ovenschotel recept

Aardappel-broccoli ovenschotel


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Schep dit als dit goed is uitgelekt in een ingevette springvorm (24 cm). Bak de spekreepjes in een droge koekepan goudbruin en krokant. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak dit nog 2- 3 minuten tot de ui begint te verkleuren. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg de slagroom (ongeklopt), het spek-uimengsel, helft van de kaas, peper en zout naar smaak toe. Schenk dit over de aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart 35 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-broccoli ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardappel-broccoli ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Ik heb ook kurkuma gebruikt ... nu ff afwachten want hij staat in de oven :-)
    Yolanda gaf dit recept op 10 december 2015 4 uit 5 sterren
  • Hij gaat de oven in! Enkel heb ik de spek vervangen door rul gebakken gehakt. Ben benieuwd!
    Mireille gaf dit recept op 21 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Lekker! Ik heb het recept iets aangepast door er stukjes kip (licht gebakken) aan toe te voegen. Dit komt zeker vaker op tafel.
    Kir gaf dit recept op 4 februari 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven