Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Heldere ossenstaartsoep recept
Heldere ossenstaartsoep recept

Heldere ossenstaartsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet een oven op de hoogste stand.
Bak de ossenstaart in een braadslede flink aan in de boter.
Voeg dan de koolrabi, uien, winterwortel, prei en de tomatenpuree toe.
Zet de braadslede nu in de hete oven en bak de groenten gelijkmatig bruin.
Blus het geheel met de rode wijn af.
Laat de wijn bijna geheel verdampen.
Doe nu alles over in een snelkookpan, voeg 4 liter koud water toe en breng het aan de kook.
Schuim het af.
Voeg nu de tijm, jeneverbessen, laurier, basilicum, kruidnagels en peperkorrels toe.
Doe het deksel op de pan en kook de soep 8 uur.
Zeef dan de soep en laat ze geheel afkoelen.
Haal het vlees van de ossenstaart en zet dit apart.
Schep het vet van de koude soep en zet dit ook apart.
Klop de eiwitten los en voeg er de fijngeknepen eierschalen bij.
Roer dit door de koude soep en breng die opnieuw al roerend aan de kook.
Laat ze ca. 10 minuten zachtjes koken en giet ze dan door een kaasdoek.
Kook de soep in tot u iets meer dan 2 liter over hebt.
Breng de soep op smaak met een paar druppels Franse cognac en wat zout en witte peper.
Verwarm een oven voor tot 200ег C.
Snijd de korstjes van het witte brood en smeer elk sneetje aan één zijde dun met het soep vet in.
Snijd de sneetjes nu in kleine blokjes van ca 7 mm. Bak de croutons in de oven goudbruin.
Verdeel het ossenstaartvlees over de gloeiendhete koppen.
Schep er de kokende soep op.
Verdeel de croutons over de koppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit heldere ossenstaartsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven