Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met casselerrib en champignons recept
Asperges met casselerrib en champignons recept

Asperges met casselerrib en champignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd de houtige uiteinden ruim af. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Dep het vlees droog en snijd het in 4 plakken (of laat de slager dit doen). Kook de asperges in ruim water met zeezout met deksel op de pan. Als de asperges koken dan het vuur laag en 9 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat ze 20 minuten nagaren. Neem de asperges uit de pan en houd ze warm. Bewaar het kookvocht. Verhit 2 eetlepels in een grote pan. Bak hierin de champignons al roerende krachtig aan. Bak de ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif met de bloem en bak kort mee. Roer 250 milliliter aspergevocht en de slagroom er doorheen. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken Bak de casselerrib in 2 eetlepels boter aan iedere kant 2.5 minuten (je kunt de casselerrib ook kant en klaar bij de slager kopen). Breng op smaak met peper. Was de peterselie en hak (op een klein beetje na, voor garnering) fijn. Roer de peterselie door de champignonroomsaus. Dien op en garneer met de peterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges met casselerrib en champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven