Baklava met noten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Roer de , de , de , 2 eetlepels oranjebloesemwater, 100 g gesmolten en de in een grote kom door elkaar.

    Snijd de velletjes op maat voor een rechthoekige vorm.
  2. Neem 5 velletjes .
  3. Leg er een op het werkblad.
  4. Bestrijk het met een kwastje geheel met .
  5. Leg er een tweede velletje op en bestrijk dat ook met .
  6. Ga verder met de 3 andere velletjes.
  7. Vet de vorm in met .
  8. Leg de eerste 5 velletjes erin.
  9. Bedek met een laagje vulling en spreid dat goed over de hele oppervlakte uit.

    Doe hetzelfde met 5 nieuwe velletjes , leg ze in de vorm en spreid de resterende vulling er over uit.
  10. Bestrijk de 5 laatste velletjes met .
  11. Leg ze in de vorm, zodat het gebak wordt afgesloten.
  12. Bestrooi met .

    Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten.
  13. Leg op elke ruit een amandel.
  14. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet het gebak er 20 minuten in.

    Verwarm de in een pannetje.
  15. Voeg het resterende oranjebloesemwater toe.
  16. Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met warme .
  17. Laat het goed in het gebak trekken.
  18. Eet het warm of koud op, met een glaasje muntthee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten, pistachenootjes, hazelnoten, amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1041 kcal
52%4164 kcal
Vetten
88 g.
126%352 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava met noten