Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Piėmontese broodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het eerste deeg:
Zeef beide soorten bloem boven de kom en voeg de verbrokkelde verse of gedroogde gist, gerstemoutstroop en water toe. Kneed de ingrediėnten tot een deeg. Vorm van het deeg een bal en bedek het met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (ca. 30 minuten).

Het tweede deeg:
Doe in een andere kom de bloem voor brood en voeg het eerste deeg, de zout, melk en als laatste de boter toe. Kneed het deeg krachtig op een met bloem bestoven werkblad tot een elastisch en zacht deeg. Maak er bal van en laat opnieuw rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Maak van het deeg 4 ballen van elk ca. 320 gram. Laat de deegballen onder een vochtige theedoek ca. 20 minuten rusten. Rol ze daarna uit tot langwerpige repen van ca. 30 cm en rol ze op.
Sla de uiteinden van de opgerolde repen naar onderen om zodat er 4 broodjes onstaan.

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snijd met een scherp mesje de broodjes aan beide kanten in. Laat ze nogmaals 40- 50 minuten rijzen en bak de broodjes daarna ca. 50 minuten in de oven op 190°C (hete luchtovens -20°C).

Serveersuggesties

Ik had totaal geen zin om naar winkel te gaan om gerstemoutstroop te gaan halen dus ik heb de honing gebruikt. Uiteindelijk was dit voor de smaak van de broodjes geen probleem. Ze smaken echt overheerlijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit piėmontese broodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven