Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. In een kom brooddeeg maken van wit broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Geen boter toevoegen.
  3. Kom afdekken met plasticfolie en deeg op een warme plaats 15 minuten laten rijzen.
  4. Nog een keer kneden en nog eens 15 minuten laten rijzen.
  5. pellen en snipperen, schoonmaken en snijden.
  6. In een pan 2 eetlepels verhitten, en circa 3 minuten fruiten, gehakt toevoegen en met een vork kruimelig bakken.
  7. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 2 eetlepels erdoor roeren en gehaktmengsel nog circa 2 minuten bakken.
  8. Op smaak brengen met , laos, , ketjap, en .
  9. Laten afkoelen.
  10. Deeg in 12 gelijke porties verdelen en van elke portie deeg een bolletje maken.
  11. Deeg bolletjes afdekken met theedoeken.
  12. Op een warme plaats de deegbolletjes circa 15 minuten laten rijzen.
  13. Aanrecht bestrooien met .
  14. Deegbolletjes 1 voor 1 uitrollen tot een cirkel (met een doorsnee circa 10 cm).
  15. In het midden van elke deegcirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
  16. Deegranden met water bevochtigen en over de vulling heen vouwen.
  17. Met de handen er voorzichtig mooie bolletjes van maken.
  18. Met deegnaad naar beneden op het bord leggen.
  19. Opnieuw afdekken met een theedoek en de deegbolletjes nog circa 15 minuten laten rijzen.
  20. In het onderste gedeelte van de stoompan circa 1 liter water aan de kook brengen.
  21. Bovenste gedeelte van stoompan licht invetten met . 4 deegbolletjes in bovenste gedeelte leggen en op het onderste deel van de pan zetten.
  22. Met de deksel erop de broodjes in circa 15 minuten gaar stomen Intussen in de pan doen: 6 eetlepels water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
  23. Aan de kook brengen.
  24. In een kopje maïzena met 1 eetlepel water gladroeren.
  25. Al roerende aan tomatensaus toevoegen en saus laten binden.
  26. Broodjes en saus warm opdienen.
  27. Evt:
  28. koud geworden broodjes in circa 2 minuten weer warm stomen, of opwarmen in de magnetron!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem, ketjap asin, ketjap asin is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap asin, suiker, ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin en ketjap asin
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
203 kcal
10%812 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodjes Bak Pao
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • Broodjes Bak Pao