Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté) recept
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté) recept

Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Wrijf in een vijzel alle ingrediënten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
Snij de filet in blokjes.
Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
Scheep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn. Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
Maak de marinade goed warm, proef of hij op smaak is en serveer dit als saus bij de saté.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté ajam ubud (gekruide kipsaté) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Saté ajam ubud (gekruide kipsaté) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Met dank voor deze informatie. Het marineren zal in het vervolg buiten de koeling plaatsvinden. Groet, George.
    George Sindram gaf dit recept op 16 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Als je vlees in de koelkast plaatst sluit het zich af voor vocht. Hierdoor trekt de marinade moeilijker in het vlees. Het is juist de bedoeling dat de marinade door het hele vlees trekt. Daarom wor... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 25 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Waarom mag het marineren niet in de koelkast plaatsvinden?
    George Sindram gaf dit recept op 17 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven