Zalmeitjes

Hier vertellen wij je alles over Zalmeitjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Zalmeitjes.

Gebruik van Zalmeitjes

Zalmeitjes

Zalmeitjes kunnen op verschillende culinaire manieren gebruikt worden. Het kan om de frisse zoute smaak en de mooie kleur perfect dienst doen als hartige garnering op hapjes, amuses en visgerechten, maar je kunt ze ook gebruiken in een soep. Zalmeitjes combineren goed met gekookte of gepocheerde eieren. Het gemak van de zalmeitjes is dat je ze direct uit het potje of blikje kunt gebruiken.

  • Ongeopend in pot: 12 maandenHoudbaarheid
  • Kuit van de zalm of zalmforelSoorten
  • ZoetwatervissenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Zalmeitjes

Zalmeitjes zijn een visproduct van de zalm of de zalmforel. Zalmeitjes worden vaak gegeten als goedkoper alternatief voor de echte kaviaar (eitjes van de steur). De steur wordt steeds zeldzamer, en echte kaviaar is beslist niet goedkoop. De meeste zalm wordt tegenwoordig gekweekt. Dat komt de prijs van de zalmeitjes ten goede. Naast de Europese zalmkuit is er ook Amerikaanse en Canadese zalmkuit verkrijgbaar. Zoals er kwaliteitsverschil is in de zalm zelf, is er ook verschil in kwaliteit van de eitjes. De eitjes van de zalm zijn roodoranje van kleur en zacht en sappig van smaak. Zalmeitjes van de zalmforel zijn goudoranje van kleur. Ze zijn wat kleiner en knapperiger dan die van de zalm.

Zalmeitjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij de supermarkt en bij de vishandel. Ze worden verkocht in vacuŁm glazen potten of blikken van 50 tot 100 gram. Ongeopend zijn de zalmeitjes langere tijd houdbaar, meestal wel tot twaalf maanden.

Enkele gebruiksvormen van Zalmeitjes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Zalmeitjes