Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Reebiefstukjes

Hier vertellen wij je alles over Reebiefstukjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Reebiefstukjes.

Gebruik van Reebiefstukjes

Reebiefstukjes zijn biefstukken van ree, een klein soort hert. Het lijkt dan ook een beetje op hertenbiefstuk. Reebiefstuk valt onder wild en is een duur stukje vlees. Het heeft een verfijnde smaak, is zeer mals en bevat weinig vet. Reeënvlees is een zeer gewild stukje vlees bij mensen die van wild houden.

Algemene informatie over Reebiefstukjes

Reebiefstuk heeft een fijne smaak. Sommige mensen kunnen zelfs proeven in welke tijd van het jaar het ree is geschoten, omdat ze een andere samenstelling van planten eten door het jaar heen. De soort voeding is terug te vinden in de smaak van het vlees. Ree heeft kortdradig vlees en bevat weinig vet. Het malste vlees komt van reeën die maximaal drie jaar oud zijn.

De reeënpopulatie in Nederland is stijgende, maar de vraag naar reeënvlees is groter dan hoeveel reeën er in Nederland worden geschoten. Daarom wordt er ook veel reeënvlees uit onze buurlanden, Oost-Europa en Schotland gehaald. Reeën eten graag gras, klaver en verschillende kruiden.

Op hoeveel reeën er jaarlijks mag worden gejaagd, wordt bepaald aan de hand van tellingen. Tussen mei en half september mogen de bokken (mannetjes) worden geschoten en vanaf 1 januari tot 15 maart de geiten (vrouwtjes). Nadat het ree is geschoten, moet het zorgvuldig worden schoongemaakt om een goede smaak te kunnen houden. Daarna mag het niet te lang rijpen en wordt het afgeraden om het te marineren.

Enkele gebruiksvormen van Reebiefstukjes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met ReebiefstukjesInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven