Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Runderpoulet

Hier vertellen wij je alles over Runderpoulet. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Runderpoulet.

Gebruik van Runderpoulet

Runderpoulet bestaat uit fijngesneden stukjes vlees van rund. Je kunt het gebruiken voor in de soep en bouillon, maar het vlees leent zich ook goed voor alle vleesgerechten waarin je kleine stukjes rundvlees verwerkt, zoals in de hachee of oven- en stoofschotel. Runderpoulet is niet geschikt als bami- of nasivlees, omdat de bereiding van het rundvlees in verhouding tot de andere ingrediënten een veel langere tijd in beslag neemt. Je kunt dan beter voor poulet van kip kiezen. Runderpoulet heeft veel tijd nodig om te garen. Je kunt het vlees koken, stomen en smoren. Reken op 100 tot 120 minuten kooktijd. Wanneer je runderpoulet gebruikt voor hachee, houd er dan rekening mee dat het enkele uren nodig heeft om gaar te worden. Laat het op een laag vuur sudderen. Voeg om het vlees zachter te maken een glas wijn of azijn toe en wacht tot het spontaan uit elkaar valt. Het wordt ook wel draadjesvlees genoemd. Reken per persoon 150 gram runderpoulet. Runderpoulet kan bijvoorbeeld ook prima verwerkt worden in de (Leidse) hutspot. Je kunt voor het bereiden van stoofschotels ook zelf runderpoulet snijden uit sukadevlees. Je kunt dan zelf de grootte van de stukjes bepalen. Het vlees van sukadelapjes is wel iets vetter dan het vlees van runderpoulet.

 • 2 tot 3 dagen koelkastHoudbaarheid
 • rundvleesSoorten
 • RundvleesCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Runderpoulet

Runderpoulet is de benaming van stukjes vlees van rund. Poulet kan ook stukjes vlees van kip, varken of lam zijn. Het is net als gehakt ‘restvlees’. Runderpoulet wordt ook wel soepvlees of bouillonvlees genoemd. Het is mager tot licht doorregen rundvlees in dobbelsteentjes gesneden. Het vlees komt uit verschillende delen van het rund, maar vooral van de platte bil. Runderpoulet heeft een fijne tot grove vleesdraad. Het bevat veel bindweefsel en peesjes. Het is geschikt om langzaam te verwarmen. Het wordt ook wel als soep- of bouillonvlees gebruikt omdat het veel smaak afgeeft. Het is vrij mager vlees. Per 100 gram levert het 106 calorieën. Runderpoulet bevat vitamine B1, B6, B12 en D en de mineralen ijzer, zink en natrium. Rundvlees valt onder de categorie rood vlees. Het Voedingscentrum adviseert niet meer dan 500 gram rood vlees per week te eten. Runderpoulet is verkrijgbaar bij de vleesproducten in de koeling van de supermarkt. In de koelkast is het vlees twee tot drie dagen houdbaar. Raadpleeg de informatie op de verpakking. Je kunt het vlees ook op de dag van aankoop invriezen.

Enkele gebruiksvormen van Runderpoulet

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met RunderpouletInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven