Bruine bonen soep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Doe het mergpijpje met het in een pan met ruim water (2 liter of meer), doe de kruidenbuiltjes erbij en breng dit aan de kook.
  2. Laat dit zolang mogelijk trekken.
  3. Zorg dat je de avond ervoor de bruine in de week hebt gezet.
  4. Kook de bruine met wat zout in 1 uur gaar, afgieten en even laten staan.
  5. Als de bouillon op smaak/reuk is, mergpijpje en kruidenbuiltjes verwijderen.
  6. Pakje ossenstaartsoep toevoegen of maken volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Een aantal soep en/of pollepels bouillon toevoegen aan de bruine en dit met de staafmixer fijnmaken.
  8. Daarna aan de bouillon toevoegen.
  9. Naar smaak nog maggiblokjes toevoegen.
  10. Als alles aan de kook is, en toevoegen.
  11. Als allerlaatst de in plakken even laten meewarmen.
  12. Wel steeds de soep goed blijven roeren.
25
25
25

Variaties op Bruine bonen soep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bruine bonen soep
VariatieAantalGang
Indische bruine bonen soep1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in soepgroenten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%320 kcal
Vetten
6 g.
8%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bruine bonen soep