Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Risottorijst

Hier vertellen wij je alles over Risottorijst. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Risottorijst.

Gebruik van Risottorijst

RisottorijstTraditioneel wordt de risottorijst in wat olijfolie gefruit, waarbij de rijst van kleur verandert, omdat ze de olie heeft opgenomen. Meestal volgt dan het moment dat er een glas witte wijn bijgevoegd wordt. Vervolgens voegt men warme bouillon toe. De bouillon moet ongeveer 2 centimeter boven de rijst uitkomen. De rijst zal de bouillon volledig in zich opnemen. Af en toe dient men voorzichtig te roeren om de rijst niet aan de bodem van de pan te laten plakken. De risotto kan zo worden opgediend met Parmezaanse kaas. Men kan echter allerhande verschillende ingrediŽnten bij de rijst toevoegen. Men kan in de bereiding fijngesneden stukjes groente, kip, vlees, zeevruchten en vis toevoegen.

 • Meer dan 1 jaarHoudbaarheid
 • Arboria, Roma, Baldo, Carnaroli, Vialone, Nano,SantíAndrea en PadanoSoorten
 • RijstsoortCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Risottorijst

Risottorijst is een rijstsoort die geschikt is voor het bereiden van risotto. Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Rijst werd in de tiende eeuw in ItaliŽ geÔntroduceerd. Risotto is van oorsprong een gerecht uit Noord-ItaliŽ. Het traditionele risottogerecht heeft de basisingrediŽnten: risottorijst, bouillon, witte wijn, fijngesneden ui en Parmezaanse kaas. De toevoeging van witte wijn heeft vooral als doel de rijst wit te houden. Risotto mag nat zijn, maar hoort niet papperig zijn (tenzij dat is ontstaan door gebruik van kaas).

Risottorijst is de verzamelnaam voor verschillende rijstsoorten, zoals Arboria, Roma, Baldo, Carnaroli, Vialone, Nano,SantíAndrea en Padano. Alle soorten zijn licht klevend. De korrels zijn groot en rond. Ze kunnen meer dan vier maal hun gewicht aan vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. Ze blijven namelijk van binnen vrij stevig. Risottorijst kent verschillende kwaliteiten. De hoogste kwaliteit is superfino, gevolgd door fino, semi-fino, commune en snelkokende risottorijst.

Arborio is de meest bekende risottorijst. Het betreft een van oorsprong Italiaanse rijstsoort. Arborio rijst wordt tegenwoordig niet alleen verbouwd in de Italiaanse regio van Piedmont en Lombardije, maar ook in CaliforniŽ (Verenigde Staten). De witte Arborio rijst is zeer geschikt om een mooie romige risotto te bereiden.

Risottorijst is te koop in de supermarkt. Tegenwoordig vindt men ook kant-en-klare risotto pakketen. Dat is risottorijst waar al kruiden en/of groenten aan zijn toegevoegd. Bewaar de rijst in een goed afgesloten bus op een koele en donkere plaats. Zorg dat er geen vocht bij de rijst komt. Op deze manier blijft de rijst zeker een jaar houdbaar.

Enkele gebruiksvormen van Risottorijst

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met RisottorijstInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven